Duivelsbeet

 

Mysterieuze vogel in het rietland. Foto AvBH

Mysterieuze vogel in het rietland. Foto AvBH

 

Wie is toch verantwoordelijk voor de mysterieuze knikken in de bladeren van het riet? Rietsnijders uit vroeger tijd geloofden, dat ‘s nachts de duivel in het riet kwam en de beten toebracht. Om God te pesten, want de duivel was jaloers op de creativiteit van God. Zo kwam het, dat de muggen gingen steken en de rozen hun doorns kregen. Allemaal de schuld van de duivel. De duivel was hevig gefrustreerd en liet niet na om van elke rietplant de bladeren een flinke knauw te geven. Het gekke is, dat hij dat alleen met riet deed. Daardoor kunnen we riet, Phragmites australis, een grassoort, van alle andere grassen ter wereld onderscheiden.

 

duivelsbeet

Duivelsbeet

 

Een mooi verhaal over de duivelsbeet is te vinden op de verhalensite Natuurverhalen

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *