De laatste tand

 

Vandaag is mijn laatste werkdag bij het museum. Maar de Wilde Wijde Wereld draait door.Vaak kwamen er bezoekers langs met iets dat ze gevonden hadden en waarvan ze meer wilden weten. Op de valreep vanmiddag kwam Aaliyah met haar zusje en moeder langs met een tand. Aaliyah had de tand gevonden in een zandhoop op het Malieveld in Den Haag. Of er iemand was die er meer over kon vertellen. Het bleek een hoektand van een varken te zijn.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aaliyah met de door haar op het Haagse Malieveld gevonden varkenstand. Foto Gisèle van Eick Museon

 

Varkentjes zijn lieve dieren zolang ze in tekenfilms of strips spelen. In werkelijkheid kunnen ze ook heel gevaarlijk zijn. Ze eten namelijk alles. Toen ik kinderen had met de leeftijd van Aaliyah werd ik door de boer gewaarschuwd niet te dicht bij de zeug te komen. En dat klopte, want het moederke begon direct aan mijn schoen te knabbelen.

 

Op een boerderij in Hongarije komt 's avonds na de hele dag op de puszta gescharreld te hebben een varken terug naar de stal. Foto AvBH

Op een boerderij in Hongarije komt ‘s avonds, na de hele dag op de puszta gescharreld te hebben, een varken terug naar de stal. Foto AvBH

In slachtafval, of dat nu recent is of meer dan 1000 jaar oud, worden veel resten van huisdieren gevonden. Daar zitten vaak varkens bij.

 

One Response to De laatste tand

  • Lia says:

    Ha Arno,
    Nu heb ik niet eens goed afscheid van je genomen. Je gaf me een waarschuwing, maar ik besefte niet dat dit je laatste werkdag was. Zien we je nog wel op het Museon? In ieder geval kan ik je blijven volgen op dit vreselijk leuke blog, maar ik had je toch graag nog wel even expliciet een leuke nieuwe periode in je leven toegewenst. Dan nu maar op deze manier. Je krijgt vast meer tijd om aan je hobby’s te besteden. Geniet van een heel mooie tijd.
    Bedankt voor alle mooie dingen die je me verteld hebt en voor alle hulp die je hebt geboden. Jammer dat je weg bent.
    Groetjes, Lia

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *