Paasbroedsel

 

Onze Canadese Museongans zit sinds Goede Vrijdag weer vast op haar nest. Op dezelfde plek als vorig jaar. Ik was net klaar met het maken van foto’s van de ganzen toen het begon te sneeuwen. De winter is hardnekkig. En de ganzen zullen nu door moeten zetten, anders is het te laat om een gezond gezin groot te brengen. 

Nieuwe poging met broeden te beginnen in een sneeuwbui op vrijdag 29 maart

Nieuwe poging met broeden te beginnen in een sneeuwbui op vrijdag 29 maart

Op 21 maart, de dag dat de lente begon, zat mevrouw ook al op het nest. Een dag later heeft zij het toen opgegeven, de temperatuur daalde in de nacht van 21 op op 22 maart tot beneden de tien graden onder nul. Goede Vrijdag 29 maart een nieuwe poging.

 

De vrouw op het nest.

Nieuwe broedpoging op Goede Vrijdag 29 maart. Foto’s AvBH

canadese gans

De ganzen zoeken de drukte op en zijn niet bang voor passanten. Dat maakt hen kansrijk om zich voort te planten.

 

Het nest stelt niet veel voor, slechts een beetje platgedrukte kruiden.

 

2 Responses to Paasbroedsel

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.