Het gezicht van de mens

 

Zou jij schrikken wanneer je deze meneer met zijn wel heel lage voorhoofd, brede neusgaten en dikke wenkbrauwen tegen zou komen in tram 17 of bus 24? Stap dan uit bij halte Museon, ga naar de permanente tentoonstelling Jouw Wereld Mijn Wereld en kom achter het verhaal van deze mens die de naam Homo heidelbergensis mee heeft gekregen.

 

Dig054-11-005_163685 homo heidelbergensis

 

De fossielen die te boek staan als Homo heidelbergensis krijgen de laatste tijd steeds meer aandacht. Zo zien vele onderzoekers deze mensensoort als de voorouder van zowel ons als de Neanderthalers. Wie daarover uitgebreider geïnformeerd wil worden klikt op Homo heidelbergensis.

 


 

In dit filmpje van een minuut zie je hoe een kunstenaar de zeven miljoen jaar oude ontwikkeling van het menselijk hoofd heeft proberen te vangen. Filmmaker Dan Petrovic laat modelhoofden, die te zien zijn in het Museon en in het Naturmuseum Senckenberg in Frankfurt, op vloeiende wijze in elkaar overgaan. In het Museon zijn vijf van deze gereconstrueerde hoofden permanent tentoongesteld.

 

De-Oermens

 

In het boek De Oermens komen de fossielen van oermensen tot leven. Het daalt op voor kinderen begrijpelijke wijze af in de oertijd en volgt onze voorouders. Het is uitgegeven door Leopold en geïllustreerd door Alfons en Adri Kennis.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *