Naherfst

 

Vanmiddag klaarde het weer een paar uur op. Ik ben naar het Westerpark in mijn woonplaats gegaan en vond warempel nog wat zweefvliegen op de paar nog bloeiende berenklauwen die aan de maaimachine waren ontsnapt. De laagstaande herfstzon zorgde voor prachtige kleuren en gaf nauwelijks warmte. Nu ik dit ‘s avonds om acht uur schrijf, kijk ik op een bevroren watervlakte op de garagedaken. Het is de eerste keer dit jaar. Hoe zou het die vliegen nu vergaan?

Een zomerse zweefvlieg zondagmiddag in het Westerpark in Zoetermeer. Foto AvBH

Binnen loopt een huisspin zenuwachtig rond, achterna gezeten door de kat die er wel wat van lust. Als het de spin lukt uit de klauwen van mijn roofdier te blijven vind ik hem misschien morgen in de douche waar ie niet meer uitkomt omdat de wanden te glad zijn. Naar buiten maar weer dan, wetend dat ie snel weer in huis zal komen om onopgemerkt op zoek te gaan naar een plekje om te overwinteren.

De gewone huisspin, Tegenaria atrica, op de muur in de gang. Foto AvBH

 

One Response to Naherfst

  • Lia says:

    Mooie foto’s en boeiende verhalen weer. Je begint je duidelijk weer fitter te voelen. Fijn.
    Groet, Lia

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *