G.A.L.Bisseling, preparateur en illustrator

 

G.A.L. Bisseling (1901-1977) was van 1937 tot 1967 preparateur en conservator van het Museum voor het Onderwijs. Behalve met biologie hield hij zich ook bezig met Volkenkunde en Geologie. De Museoncollectie herbergt vele zeer vakkundig opgezette vogels, zoogdieren en reconstructies van zijn hand. Hij maakte die ten behoeve van de educatie door het museum en voor tentoonstellingen. Voor wetenschappelijke tijdschriften verzorgde hij illustraties. Daarbij werd vaak een voorwerp uit onze collectie als model voor gebruikt.

 

De heer Bisseling was ook een uitmuntende leraar. Foto Museon.

Kievitkoppen in voor- en najaar door Bisseling. Museoncollectienr 230639

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *