Judith en Bob

 

Veel voorwerpen in de museumcollectie dragen verhalen met zich mee. Dat is ook het geval bij het afgietsel van een Mississippi-alligator, Alligator mississippiensis, die het museum in 1991 geschonken kreeg van Diergaarde Blijdorp. De schedel werd door de preparateur uit het karkas verwijderd en van het dode dier werd een afgietsel gemaakt.

 

Kop en voorpoten van Judith

De afgegoten en beschilderde alligator werd ingeschreven onder Museoncollectienr 100980.

 

Geboren omstreeks 1920 overleefde zij, 20 jaar oud het bombardement van Rotterdam in de meidagen van 1940. In 1991 stierf zij, 70 jaar oud. De preparateur van het Museon maakte een afgietsel van haar en toen bleek, dat Judith haar leven lang een geheim bewaarde. Zij was namelijk geen vrouw, maar een man. Zij deelde haar verblijf met een andere man, ‘allimacho’ Bob die, vooral wanneer het onweerde, zijn hormonen liet spreken en vele jaren lang vergeefs wachtte op een reactie van Judith.

 

Het zijn gevaarlijke dieren, hoewel de kop een vriendelijke uitstraling heeft. Maar pas op, onder de overhangende bovenlip gaan vervaarlijke tanden schuil.

Het blijven gevaarlijke dieren hoewel de kop een vriendelijke uitstraling heeft.

 

Shedel van Mississippi alligator

Maar pas op, onder de overhangende bovenlip gaan vervaarlijke tanden schuil. (Museoncollectienr 100981). Foto’s AvBH

De fameuze Bobby had het nakijken en bleef eenzaam achter. Vijf jaar later op 77-jarige leeftijd, stierf ook hij.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *