Piepshow mezen in de tuin

 
Op dit moment zijn de mezen volop aan het zingen van twee uur voor zonsopgang tot een half uur daarna. Bij de koolmees is de variatie heel groot. Ik heb er een aantal bij elkaar gezet die allemaal vanochtend vroeg in mijn straat zongen. Je hoort soms, dat ze tegen elkaar inzingen met verschillende deuntjes. Ik kon ook een beetje bepalen hoe groot hun territorium is en waar het ligt. Soms is het heel klein, dan liggen de centra op nog geen 40 meter van elkaar. In de stad hangt de dichtheid af van de beschikbaarheid van gaten in muren en nestkastjes waarin ze gaan nestelen. De pimpelmees zingt een veel eentoniger liedje. Het is te herkennen omdat het aan een schaterlachje doet denken, terwijl de koolmees veel meer een stampend deuntje zingt.

Koolmeesman in een stadstuin. Foto AvBH

koolmees 1

 

koolmees 2

 

koolmees 3

 

koolmees 4

 

koolmees 5

 

koolmees 6

 

koolmees 7

 

pimpelmees

Pimpelmees in de tuin. Foto’s AvBH

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *