Museon Wildlife Photo Community 2012

 
Op 15 januari en 19 februari organiseerde het Museon voor het derde achtereenvolgende jaar een wedstrijd natuurfotografie. Voor beide keren werd een groot aantal foto’s ingestuurd. Tijdens de bijeenkomst kreeg een jury van natuurfotografen uit binnen- en buitenland, zonder inzage vooraf, een selectie van de ingezonden foto’s te zien waaruit vier winnende foto’s werden gekozen. Eerder was er aandacht voor winnaar en tweede plaats van 19 februari, vandaag  de vier beste foto’s van 15 januari.
 

De winnaar van 15 januari

Howard Berger zag, dat deze Afrikaanse scharrelaar telkens met een prooi, hier een libel, op dit boompje terugkeerde. Het leverde na veel mislukte foto’s deze actiefoto de eerste prijs op. Foto gemaakt in het Tarangire National Park in Tanzania.

Tweede prijs 15 januari

Zwavelborsttoekan in het tropisch regenwoud van Boca Tapada in Costa Rica. Foto Remco Steenks

Derde prijs 15 januari

Ruzie tussen man en vrouw luipaard bij Chudop Waterhole in het Etosha National Park, Namibia

Vierde prijs 15 januari

Landschap in Noorwegen bij Doralseter. Foto van Marcel Braam. 4e Prijs

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *