Walvissen en dolfijnen: Tuimelaar

 
Sinds 1754 is deze soort 340 keer gestrand op onze kust. De tuimelaar, Tursiops truncatus,  bewoont alle zeeën en oceanen. Het is de wijdst verbreide soort op aarde. En de bekendste. Ze zoeken vaak gezelschap van schepen of zwemmende mensen. Onderling vertonen ze een ingewikkeld spel van communicatie dat zich ook naar de mens kan uitstrekken. Wie kent niet Flipper uit de gelijknamige televisieserie? Voor de rol van Flipper tekenden een aantal tuimelaars.

Dit volwassen dier is op 6 maart 1980 gestorven in het voormalige dolfinarium in Zandvoort. De preparateur van het Museon maakte het afgietsel, collectienr 73552 en de aquarel, nr 216368.

Tuimelaarmoeder met pasgeboren baby in de garderobe van het Museon. Foto's AvBH

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.