Zand en wind

 
Het Museon organiseert jaarlijks bijeenkomsten waarbij natuurfoto’s die door het publiek gemaakt zijn door een vakjury worden becommentarieerd. Dat levert behalve wondermooie foto’s ook bijzondere momenten op. Een van de ingestuurde foto’s laat iets zien dat de aandacht vasthoudt. Je moet goed kijken wil je de foto kunnen interpreteren. De foto werd ingezonden door M.C.Evertse uit Made (NB). Gemaakt eind augustus op het strand De Verklikker bij Haamstede.

Wie goed kijkt ziet dat de wind het worteltje in de rondte blaast. Daarbij schuurt het over de grond en zo ontstaan de cirkels rond het punt waar de wortel de grond in gaat. Foto: M.C.Evertse, Made

Ik moest denken aan de foto van de oorkwal die ik eerder plaatste van een positieve afdruk van een oorkwal. Ook bij deze foto dacht ik aan de fossilisatie van de cirkels en van mijn kwal. Stel, dat je dit versteend terug vindt, dan zou je veel meer moeite hebben met de herkenning en de interpretatie ervan.
 
Met dank aan M.C.Evertse
 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *