Museon Wildlife Photo Community 2011

Eerste prijs: opstijgend mannetje eidereend op IJsland. Foto Marcel Braam

Gisteren, zondag, is voor het derde jaar en voor de zesde keer de Museon Wildlife Photo Community wedstrijd gehouden. Uit een record aantal inzendingen riep de jury, bestaande uit de fotografen Willem Kolvoort en Peter Muller en Museonconservator Arno van Berge Henegouwen de opvliegende eidereend, Somateria mollissima, van Marcel Braam unaniem tot winnaar uit. Marcel maakte de winnende foto op IJsland. In een opvallend lang liggend formaat zien we een mannetje eidereend voor een ijsschots langs over het water rennen om op te stijgen. Door de camera mee te bewegen en met een belichtingstijd van 1/1600 s wist hij de vogel en de opspattende sporen in het water perfect vast te leggen. Voeg daarbij het lage opnamestandpunt en de jury was overtuigd van de kwaliteit van de foto.

De tweede tot en met vierde plaats waren respectievelijk voor Sytze Jongma met een foto van een vos, John Vink met drie flamingo’s en voor Wim Pols met een foto van een kruispin.

Vierde prijs: kruisspin, Foto Wim Pols

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *