Pijlinktvis op het strand

 

Van de Nederlandse stranden en dijken wordt al sinds de dertiger jaren een uniek registratiesyteem bijgehouden. Alleen onderbroken door de oorlogsjaren waarin het strand niet toegankelijk was. Het begon allemaal als een samenwerkingsverband tussen NJN, de Nederlandse Jeugdbond van Natuurstudie en de KNNV, de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging. Het Zeepaard is met zijn zeventigste jaargang een van de oudste natuurtijdschriften van ons land, waarin de waarnemingen gepubliceerd worden. Alle waarnemingen komen terecht in het zogenaamde Centraal Systeem, het CS dat je ook kunt zien als een van de eerste gegevensverzamelende autoriteiten van ons land. Deze pijlinktvis, Loligo cf vulgaris, raakt niet in de vergetelheid, maar zal daarin blijvend herinnerd worden. Waarmee aangegeven is, dat het strand een goed gedocumenteerde begraafplaats is. Het Centraal Systeem leent zich goed voor onderzoek aan wat was.

Pijlinktvis aangespoeld op 23 mei 2010 bij de vuurtoren van De Cocksdorp op Texel en gedocumenteerd door de dames Geertje en Willemke Marinus

Chihuahua, speciaal op de foto gezet om de afmeting van de inktvis inzichtelijk te maken. Foto's Willemke Marinus

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *